top of page

Не виливайте воду після варіння макаронів: ось 5 способів її використати

Ви могли про це ніколи не замислюватися, та у воді, у якій ви варите макарони, залишається досить велика кількість корисних речовин – зокрема, крохмалю, що може творити чудеса у досить несподіваних ситуаціях.


Приготування їжі

На макаронній воді можна досить вдало готувати і чимало інших страв – наприклад, тушкувати овочі, робити тісто для піци, млинців та оладок, варити рис чи улюблений великою кількістю людей соус песто. Для того, щоб приготувати саме його, у воду з-під макаронів вам потрібно додати натертий пармезан, часник, базилік, оливкову олію та подрібнені горіхи.



Добриво для кімнатних рослин

Після того, як ви охолодите воду, у якій ви до того варили макарони, вона може стати чудовим добривом для ваших улюблених рослин. Нею ви можете сміливо поливати домашні квіти – але тільки за умови, якщо до цієї води ви не додавали сіль чи інші приправи. Відвар можна використовувати навіть для того, щоб обприскувати рослини.


Миття посуду

Коли ви зливаєте воду з каструлі ви, певно, навіть не думаєте про те, що цей настій може виконати роль мийного засобу. Все, що вам потрібно – це залити відваром брудний посуд та дати йому трохи постояти. після цього відмити забруднення та жир буде в рази простіше.


Маска для волосся

Корисні речовини у макаронній воді можуть допомогти вам і у догляді за власним волоссям. Цей настій можна легко використовувати як маску – для цього потрібно вмочити волосся у ньому і залишити так приблизно на 10 хвилин. Після цього відвар потрібно змити теплою водою із шампунем.


Дитяча творчість

Коли вода вичахне, з неї можна зробити чудове дитяче тісто для ліплення. Для цього у воду потрібно додати склянку дрібної солі, дві ложки борошна да досить швидко замісити тісто. Після цього ви можете ліпити з них різні поробки.


Для того, щоб вони застигли, потрібно запікати їх протягом двох годин у розігрітій до 80 градусів духовці.


bottom of page