Макарони люблять усі, але є у їхньому приготуванні певна складність, з якою стикаються навіть досвідчені кухарі. Розповідаємо, навіщо солити воду при варінні макаронів.
Приготування макаронів не вимагає особливої кулінарної майстерності, а найдешевші сорти цього виробу в супермаркеті можна купити до 50 гривень. Тому гарнір з макаронів користується такою популярністю. Але не все так просто: читайте на УНІАН, коли солити макарони, щоб не довелося переробляти вашу вечерю.
Раніше УНІАН давав поради, як варити макарони, щоб вони не злипалися.
Немає якихось секретів того, скільки солити макарони, відомо тільки, що від солі залежить майже все "майбутнє" вашого страви. І це треба запам'ятати раз і назавжди, навіть якщо ви зазвичай не їсте солоної їжі.
Коли солити макарони при варінні - поради досвідчених кухарів
Сама варіння не викликає у людей стільки клопоту, скільки інша дилема - як солити макарони. Багато поспіхом висипають у ще холодну воду цілу ложку солі, а тільки потім додають самі макаронні вироби, інші взагалі не розуміють, навіщо солити воду при варінні макаронів.
Відповідь проста: сіль, кілька чайних ложок соняшникової олії і правильно розрахована порція води не дозволять вашим макаронів злипнутися або розклеїтися. Крім того, макарони без солі вийдуть занадто прісними. Завдяки солі гарнір добре провариться, але залишиться в міру твердим.
Comments